Nederlands
Actueel
Nick en robert jan v...

4 mei 2023

Nick en Robert-Jan van Home of Hiring: “DDF People heeft ons een kickstart gegeven”

Nieuws

DDFP 2304 Post nickrobertjan 1
banner shape

Of ze altijd al droomden van een eigen bedrijf? Niet echt. Wat ze wél wilden, was in ontwikkeling blijven. Die kans kregen Nick Wijenberg en Robert-Jan van Dijk binnen DDF People. Inmiddels zijn ze samen mede-eigenaar van Home of Hiring, de holdingorganisatie achter de succesvolle recruitmentbedrijven QOORE, Code Deta en Higher Skills. Wat betekent DDF People voor de jonge ondernemers?

Hoe begon jullie loopbaan bij DDF People?

Nick: “Na mijn opleiding Commerciële Economie kwam ik in 2014 terecht bij PEC Zwolle Werkt, een member van DDF People. Veel studiegenoten belandden destijds in de arbeidsbemiddeling. De combinatie met voetbal sprak mij aan.”

Robert-Jan: “Ik ging na mijn opleiding Small Business & Retail Management bij Werkis aan de slag. Ik hield me bezig met accountmanagement, een vak dat je leert door te doen. In een veilige omgeving werd ik uitgedaagd om het maximale uit mezelf te halen.”

Wanneer ontstond de kans om te ondernemen?

Nick: “In 2017, toen binnen DDF People meerdere bedrijven werden opgericht. Samen met collega Jannika Uitslag mocht ik werving- en selectiebureau QOORE opzetten. Een mooie kans om laagdrempelig te starten met ondernemen. We richtten ons eerst op de inhoudelijke kant van het bedrijf. Hoe meer grip we daarop kregen, hoe meer aandacht er kwam voor de bedrijfsvoering. Voor advies en managementondersteuning konden we – en kunnen we nog steeds – bij DDF People terecht.”

Hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld?

Nick: “In 2018 werd QOORE een zelfstandige bv. We groeiden snel. Dankzij de sterke basis konden we in de beginperiode direct drie medewerkers aannemen.”

Robert-Jan: “Ik kwam er in 2019 bij als Recruitment Consultant. Toen Jannika in 2021 met een nieuw bedrijf begon, vroeg Nick of ik zijn compagnon wilde worden. Dat was voor mij een mooie stap. Omdat ik in mijn functie veel verantwoordelijkheid had, voelde QOORE al als mijn eigen bedrijf.”

Nick: “Als medeaandeelhouder werd je dat ook echt.”

Robert-Jan: “Ja. Het grote voordeel was dat ik tegen gunstige voorwaarden geld kon lenen bij DDF People. Hoewel het om een fors bedrag ging, voelde die lening niet als een last. Ik bekeek het juist van de andere kant: door onze groeiplannen te realiseren, zou de investering waarschijnlijk meer waard worden.”

Nick: “Dat is gelukt. We zijn ondertussen samen mede-eigenaar van Home of Hiring, de holdingorganisatie achter onze drie recruitmentbedrijven: QOORE, Code Deta en Higher Skills.”

Hoe worden jullie ondersteund?

Nick: “DDF Business Support, de serviceorganisatie van DDF People, ondersteunt ons op het gebied van onder meer HR, Finance, Facilities, Legal en IT.”

Robert-Jan: “Van adminstratieve processen tot software, arbeidscontracten en een opleidingsbeleid, dankzij de ondersteuning hebben we alles goed geregeld. Hierdoor kunnen we ons zonder zorgen richten op ons vak: recruitment.”

Nick: “DDF Business Support ondersteunt naast ons nog ruim twintig andere bedrijven. Dat levert inkoopvoordeel én waardevolle contacten op. Met de aangesloten bedrijven kijken we continu hoe we elkaar kunnen versterken. Door leads bij elkaar aan te dragen, maar ook door kennis uit te wisselen. We halen het beste in elkaar naar boven.”

Wat is jullie ambitie?

Robert-Jan: “Onze ambitie is dat Home of Hiring uitgroeit tot een verzameling van de vetste recruitmentconcepten van Nederland. Of misschien zelfs van de wereld. We willen dat onze drie bedrijven over een paar jaar meedoen in de top.”

Nick: “Onze schuld is inmiddels afgelost, waardoor we nu vermogen opbouwen. Ik merk dat we grip hebben op wat we doen. Samen met DDF People zijn we in staat om onze bedrijven en medewerkers op een gezonde manier verder te brengen.”

Robert-Jan: “DDF People heeft ons een kickstart gegeven. Het is een unieke kans om een bedrijf te beginnen binnen een kennisinstituut waarvan de oorsprong binnen arbeidsbemiddeling ligt. Deze kans hebben we zelf verzilverd. Dat was hard werken, maar ik zou het zo weer doen.”

Deel dit artikel

Gerelateerde items

BP 01369
shape background

Nieuws

CEO Erwin Ketel viert 12,5-jarig jubileum

Post
shape background

Nieuws

Nieuwe member: De Positie maakt positionering en branding toegankelijk voor iedereen

Bekijk alle items