Nederlands
Actueel
Blijven groeien met ...

3 augustus 2023

Blijven groeien met het DDF People Management Programma

Blog

DDFP 2308 Post Stay Futureproof
banner shape

Van masterclasses over strategie, innovatie en leiderschap tot coaching van ervaren topondernemers, DDF People biedt sinds kort het DDF People Management Programma. Het programma helpt de ondernemers van DDF People om in ontwikkeling te blijven en waarde te creëren, zodat ze hun bedrijf kunnen laten groeien. Persoonlijke aandacht, ondersteuning en inspiratie staan daarbij centraal. Eefje Jonker van Stay Future Proof vertelt erover.

Na een succesvolle carrière bij een grote bank en een internationaal innovatiebureau, begon Eefje Jonker in 2018 haar eigen bedrijf: Stay Future Proof. “Ik zag hoe belangrijk het tegenwoordig is om in ontwikkeling te blijven”, zegt ze. “Vroeger ging een goed businessmodel decennialang mee. Nu verandert de wereld zó snel, dat je continu moet innoveren om relevant te zijn. Het is niet voldoende om hiervoor een projectteam op te richten. Je hebt de ogen en oren van al je medewerkers nodig. Zo kun je het speelveld vanuit verschillende perspectieven bekijken en de juiste keuzes maken.”

Meer structuur

Inmiddels adviseert en begeleidt Eefje, samen met haar team van professionals, grote bedrijven in zowel binnen- als buitenland. Ook DDF People behoort tot de klantenkring. Begin 2023 ontstond daar de wens om meer structuur te geven aan managementondersteuning. “We waren benieuwd naar de behoeften van de members. Daarom gingen we in gesprek”, vertelt ze. “De ondernemers gaven aan dat ze zich wilden ontwikkelen in het opzetten van een duurzame bedrijfsstrategie. Verder hadden ze – als aanvulling op het sterke netwerk van DDF People – behoefte aan inspiratie van buitenaf.”

Van masterclass tot coaching

Deze ingrediënten vormden de basis voor het DDF People Management Programma. Het bestaat uit drie hoofdthema’s: strategie, innovatie en leiderschap. Wat de members leren, hangt af van de fase waarin hun bedrijf zit. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een start-up, scale-up en grown-up. In elke fase volgen de members drie leerzame masterclasses, waarbij ze aan de slag gaan met hun eigen bedrijf. Ook krijgen ze business coaching van ervaren topondernemers. Eén van de betrokken ondernemers is bijvoorbeeld Oscar Diele, de CEO van online woonwinkel Flinders Design.

Elkaar versterken

De kracht van DDF People is dat de members elkaar versterken. Daarom wordt binnen het DDF People Management Programma drie keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd. Members kunnen elkaar hier ontmoeten, vertellen wat ze doen en laten zien hoe ze zich ontwikkelen. “Door kennis, ervaring en contacten te delen, ontstaan nieuwe kansen om elkaar te helpen”, legt Eefje uit. “Tijdens de bijeenkomsten is er ook aandacht voor actuele thema’s. Want wat kun je bijvoorbeeld met artificial intelligence? En hoe creëer je innovatiekracht binnen je organisatie?”

Toekombestendig programma

Het DDF People Management Programma helpt de ondernemers van DDF People om succesvol te zijn én te blijven. Om de juiste ondersteuning te kunnen bieden, verandert de inhoud van het programma continu. “Omdat Stay Future Proof in allerlei sectoren actief is, zijn we op de hoogte van actuele thema’s. Door deze thema’s in het programma te verankeren, maken we het toekomstbestendig. Ook willen we weten waaraan de members behoefte hebben. Daarom gaan we regelmatig met hen in gesprek.”

Liefde maakt blind

Eefje vindt het ontzettend leuk om bij DDF People betrokken te zijn en met de jonge en gedreven club members samen te werken. Ze sluit af met een tip. “Word je niet verliefd op je eigen businessmodel, want liefde maakt blind. Wil je dat jouw businessmodel van betekenis blijft, dan is het belangrijk om open te staan voor de buitenwereld. Ga op zoek naar dat wat je nog niet weet. In de wereld van nu valt namelijk altijd iets te leren.”

Deel dit artikel

Gerelateerde items

Foto 7
shape background

Blog

Het verhaal achter Etran

Foto buitenkant
shape background

Blog

Het verhaal achter Iconics Management

Bekijk alle items