Nederlands
Actueel
Het verhaal achter d...

13 juli 2023

Het verhaal achter de Green Resource Group

Blog

DJI 0023 MP4 00 00 26 03 Still003
banner shape

Het idee ontstond toen Bram Bus door de uitgestrekte velden van de Noordoostpolder fietste. Hij wilde zijn passie voor de agribusiness- en foodsector en zijn ervaring als recruitmentspecialist bij elkaar brengen. Een gouden combinatie, bleek al snel. Sinds 2021 runt hij samen met Emiel Krops en Jesper Oosterwijk de Green Resource Group, een bedrijf met een uniek karakter binnen de vertrouwde DDF People-cultuur.

Green Resource Group is een recruitmentspecialist met kennis van de arbeidsmarkt en hart voor de agribusiness- en foodsector. Van bedrijfsleiders en agronomisten tot laboranten en productontwikkelaars, het bedrijf verbindt uiteenlopende professionals aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland. “Ons team bestaat inmiddels uit tien medewerkers”, vertelt Bram. “We komen allemaal uit de agribusiness- en foodsector, waardoor we opdrachtgevers en kandidaten goed begrijpen. Dat is belangrijk, want de sector vraagt om specifieke kennis van processen, functies en werkzaamheden. Je kunt niet zomaar een cv naar voren schuiven.”

Bouwen met een team

Bram wilde altijd al graag ondernemen. Hij groeide op als zoon van een boer, startte zijn loopbaan bij Werkis / verder met werk en was daarna mede-eigenaar van voormalig DDF People Member THRLL, een bedrijf in werkkleding. Toen hij na een paar jaar het recruitmentvak miste, ontstond het idee voor de Green Resource Group. “Ik kon dit bedrijf zelf op mijn zolderkamer beginnen, maar in mijn eentje zou het lang duren om een grote speler te worden. Daarom besloot ik onder de vlag van DDF People te gaan ondernemen. Zo kon ik snel een goede basis leggen, een team om me heen verzamelen en aan een sterk merk bouwen.”

Dicht bij zichzelf

Dit alles deed hij samen met Emiel, zoon van een akkerbouwer uit Nagele. De twee kenden elkaar van hun tijd bij Werkis / verder met werk. Binnen dat bedrijf startte Emiel de vestigingen in Lelystad en Almere op. “Op een gegeven was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zocht iets wat dichter bij me lag, dus bedacht een concept voor een nieuw bedrijf. Daarmee kon ik helaas niet verder, omdat de markt er niet klaar voor was”, vertelt hij. “Op dat moment kwam ik in contact met Bram. Hij vroeg of ik samen met hem de Green Resource Group wilde opzetten. De combinatie van ondernemen, recruitment en de agribusiness- en foodsector voelde direct goed.”

Strategisch denken

Jesper sloot een paar maanden later aan. Hij komt uit Kraggenburg, waar zijn ouders een onderstammenkwekerij runnen. Zelf koos hij voor een andere richting. Tijdens zijn studie Logistiek en Economie zette hij het bedrijf #welovesociety op, dat in 2018 DDF People Member werd. Jesper bleef nauw betrokken bij dit bedrijf en ging bij Werkis / verder met werk aan de slag, waar hij Bram en Emiel ontmoette. Hij werd al snel vestigingsmanager en daarna districtsmanager. “Ik vind het leuk om strategisch te denken”, zegt hij. “Mede daarom stapte ik in 2022 over naar de Green Resource Group, waar ik me onder meer bezighoud met processen en innovaties. Met ons team krijgen we alle vrijheid om ons eigen beleid te bepalen.”

Uniek karakter

Hoe ze dat doen? “Door dicht bij onszelf te blijven. Omdat we uit de agribusiness- en foodsector komen, gaat dat eigenlijk vanzelf”, aldus Bram. Zo hebben ze een eigen biertje ontwikkeld dat ze kandidaten cadeau geven bij een mooie match. Daarnaast beschikken ze over flexwerkplekken in heel Nederland en krijgen medewerkers de mogelijkheid om elk jaar vier weken vanuit Kaapstad of Barcelona te werken. “Dat is superleuk en leerzaam om mee te maken. Het leren kennen van andere plaatsen en culturen draagt bij aan je ontwikkeling. Dat geldt zeker binnen de Green Resource Group, waar we in een internationale sector actief zijn.”

Vertrouwde DDF People-cultuur

De mannen beschikken over een goed business plan en maken op basis daarvan gerichte keuzes. De werkervaring die ze in de afgelopen jaren bij de diverse DDF People Members hebben opgedaan, komt hierbij van pas. “Binnen DDF People ben je verantwoordelijk voor je eigen succes”, zegt Jesper. “We begonnen alle drie als lid van het managementteam van de Green Resource Group en zijn sinds kort officieel mede-eigenaar. Dat is gelukt door met onze poten in de klei te staan, de benodigde ondersteuning te krijgen en de kennis binnen het DDF People-netwerk te benutten, maar bovenal door onze ambitie uit te spreken. Een doel geeft richting.”

Betekenisvol werk

Hun ambitie voor de komende jaren is duidelijk: uitgroeien tot de grootste recruitmentspecialist binnen de agribusiness- en foodsector. “De ontwikkeling van medewerkers vormt daarbij onze drijvende kracht. Wanneer ze interesse hebben in een nieuwe markt, mogen ze zich daarop richten. En willen ze een eigen vestiging openen, dan bieden we die kans”, vertelt Emiel. “Samen zetten we ons in om de wereld van genoeg voedsel te voorzien. Om dat ultieme doel te bereiken, zijn mensen nodig. Aan ons de taak om bedrijven en professionals in de agribusiness- en foodsector bij elkaar te brengen. Dit betekenisvolle werk geeft ons veel energie.”

Deel dit artikel

Gerelateerde items

DDFP 2308 Post Stay Futureproof
shape background

Blog

Blijven groeien met het DDF People Management Programma

Daria nepriakhina zo CDW Pui Ru A unsplash
shape background

Blog

Checklist: wat moet je geregeld hebben voordat je een bedrijf start?

Bekijk alle items