Nederlands
Actueel
Het verhaal achter d...

14 november 2023

Het verhaal achter Degave en Shaer Group

Blog

P1222327zonder voetgangers
banner shape

Dat ondernemen met een purpose werkt, bewijzen Leon Steenbergen en Hugo Esser. ‘Bona conscientia’, oftewel: ‘naar eer en geweten’, vormt het motto van de twee ondernemers. Met hun bedrijven Degave, Shaer en Kinderopvangleert dragen ze bij aan initiatieven op het gebied van duurzaamheid & innovatie en scholing & ontwikkeling. Het is voor hen een must om van betekenis te zijn in de maatschappij.

Leon en Hugo leerden elkaar in 2018 kennen bij het subsidieadviesbureau waar ze allebei als consultant werkten. Ze deden in de loop der tijd veel kennis en ervaring op en ontwikkelden hun eigen visie op het vak. In 2020 wilden ze deze visie in de praktijk brengen door zelf een subsidieadviesbureau te beginnen. Maar hoe pak je dat aan als de wereld op zijn kop staat door de coronacrisis?

Ruimte voor purpose

Via hun netwerk kwamen ze in contact met DDF People. Het idee ontstond om onder deze vlag Degave op te richten. “DDF People faciliteert ondernemerschap en groei. En dat is precies wat we nodig hadden”, vertelt Leon. “Onze purpose is om bij te dragen aan initiatieven op het gebied van duurzaamheid & innovatie en scholing & ontwikkeling. Dankzij de ondersteuning van DDF People doen we waar we goed in zijn én beschikken we over de financiële ruimte om zelf onze opdrachten te kiezen. Dit had waarschijnlijk nooit gekund als we met z’n tweeën waren geweest.”

Groot denken

Anders dan veel andere DDF People Members waren Leon en Hugo helemaal nieuw binnen het DDF People-netwerk. Toen ze de membership-overeenkomst zagen, vonden ze die best ambitieus. “Van Finance en HR tot Legal, IT en Facilities, alles werd direct tot in de puntjes geregeld. En dat terwijl wij ons destijds nog heel voorzichtig opstelden”, zegt Hugo. Inmiddels weten ze wat het oplevert om groot te denken. “Zonder de sterke basis waren we nooit zo ver geweest als nu. DDF People heeft ons gestimuleerd om lef te tonen.”

Samenwerken

Naast Degave runnen de mannen inmiddels ook het bedrijf Kinderopvangleert. Ze bieden een online leerplatform om kinderdagverblijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van medewerkers. “Het idee ontstond nadat we voor een kinderdagverblijf een subsidie hadden geregeld”, legt Leon uit. “Toen de uitvoering stil kwam te liggen, zagen we een kans om hierbij te helpen. We wilden Shaer inschakelen, een DDF People Member die als specialist in de flexbranche onder meer leerplatforms ontwikkelt. Door de vele raakvlakken bleek het al snel interessanter om een gezamenlijk bedrijf op te richten.”

Shaer Group

Dit leidde tot de start van de Shaer Group, waaronder Kinderopvangleert, Shaer e-learning en Shaer Interim & Consultancy vallen. “Het komt regelmatig voor dat Degave een subsidie regelt voor een project en dat het daarna door één van deze bedrijven wordt uitgevoerd”, zegt Hugo. “Dit sluit aan bij onze purpose. Het verkrijgen van subsidies is geen doel op zich, maar een middel om voor de maatschappij van betekenis te zijn. Vanuit die gedachte kunnen we, naast de kinderopvang en de uitzendbranche, in de toekomst nog veel meer sectoren helpen.”

In ontwikkeling

Leon en Hugo hebben in korte tijd veel stappen gezet. Waar ze in 2020 nog met z’n tweeën op kantoor zaten, sturen ze anno 2023 een team met negen medewerkers aan. Om dat goed te kunnen doen, volgen ze het DDF People Management Programma. “We krijgen masterclasses en worden gecoacht door ervaren topondernemers. Daarbij verdiepen we ons in thema’s als strategie, innovatie en leiderschap. Door hiermee bezig te zijn, blijven we in ontwikkeling. Dat is belangrijk, want onze bedrijven groeien snel.”

Kracht van het netwerk

De focus van Degave ligt op Noord- en Midden-Nederland. Uiteraard wordt er ook gewerkt voor DDF People Members. “Zij hebben onze expertise nodig voor hun eigen bedrijf, maar soms ook voor opdrachtgevers. Zo kwamen we via Bureau Techniek in contact met een opdrachtgever die laadsystemen voor vrachtwagens maakt. Met de subsidies die wij succesvol aanvroegen kon Generatie Morgen de HR-afdeling adviseren over strategische vraagstukken en ondersteunde Werkis bij het vinden van medewerkers. Een prachtige combinatie die de toegevoegde waarde van DDF People illustreert. Hoe beter we met elkaar samenwerken, hoe meer impact we kunnen maken!”

Deel dit artikel

Gerelateerde items

Foto 7
shape background

Blog

Het verhaal achter Etran

Foto buitenkant
shape background

Blog

Het verhaal achter Iconics Management

Bekijk alle items