Nederlands
Actueel
Het verhaal achter e...

2 mei 2024

Het verhaal achter Etran

Blog

Foto 7
banner shape

In Nederland hebben we 50.000 energieprofessionals nodig om de klimaatdoelen te behalen. Zoveel professionals zijn er niet. Daarom is Gerrit Visser in het voorjaar van 2022 gestart met Etran. Wat doet hij precies? En hoe heeft zijn bedrijf zich ontwikkeld?

Etran leidt mensen op voor de banen van de toekomst. In samenwerking met partners wordt gebouwd aan een platform op het gebied van klimaatonderwijs. Om ervoor te zorgen dat mensen na hun opleiding een passende baan vinden, vervult Etran ook de rol van detacheerder. Opdrachtgevers zijn onder meer gemeenten, woningcorporaties en bouw- en energieadviesbureaus.

Impact maken

Sinds de start zijn 73 mensen via Etran met een opleiding gestart. “Een deel van hen kwam binnen via het UWV, waarmee we een exclusieve samenwerking hebben. Daarnaast bieden we opleidingen en banen voor bijvoorbeeld schoolverlaters, mensen die een carrièreswitch willen maken en zelfstandige energieprofessionals”, vertelt Gerrit.

“Ik merk dat we impact maken. Zo konden reguliere opleiders voorheen pas een nieuwe opleidingstarten als zich een opdrachtgever vanuit de markt meldde. Dat gebeurde bijna nooit, omdat zo’n opdrachtgever vaak te klein was om een opleiding te laten ontwikkelen. Nu wij partijen bij elkaar brengen, is er opeens veel meer mogelijk. En zijn de klassen bovendien sneller gevuld.”

Het team van Etran bestaat inmiddels al uit tien medewerkers. “Mijn ambitie is om over een paar jaar landelijk actief te zijn. Onze purpose, het bijdragen aan de klimaatdoelstellingen, staat hierbij voorop. Daarom gaat commercieel manager Rick de Lange de opening van nieuwe vestigingen begeleiden. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de visie van Etran goed kan overbrengen.”

Premium start-up

Op de achtergrond wordt Gerrit door DDF People geholpen bij een gezonde groei. “Als ik alleen was gestart, had ik op het gebied van Finance, HR, Legal, IT en Facilities alles zelf moeten uitzoeken. Nu kreeg ik vanaf de eerste dag ondersteuning op hoog niveau. Ik beschikte direct over professionele systemen en een netwerk van experts om mij heen. Hierdoor kon ik een ‘premium start-up’ opzetten.”

De ruim twintig andere DDF People Members zijn Gerrits vertrouwde sparringpartners. “Allemaal hebben we een growth mindset. Dit betekent dat we elkaar niet afremmen, maar vooruithelpen. Dat doen we door kennis te delen, samen over vraagstukken na te denken en elkaar bij opdrachtgevers te introduceren. In combinatie met de goede ondersteuning zorgt dat voor een comfortabele positie om ondernemerschap te tonen.”

Ehance

Om de energietransitie een extra impuls te geven, heeft Gerrit in 2023 Ehance opgericht. Ehance biedt werkgevers een arbeidsvoorwaarde waarmee zij positief opvallen en aan een schonere wereld bijdragen: medewerkers mogen een energieprofessional van Etran uitnodigen voor een advies over het verduurzamen van hun huis.

Deel dit artikel

Gerelateerde items

Foto buitenkant
shape background

Blog

Het verhaal achter Iconics Management

P1222327zonder voetgangers
shape background

Blog

Het verhaal achter Degave en Shaer Group

Bekijk alle items